Uşak Takmak Göleti Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak Takmak Göleti Nerede, Nasıl Gidilir?
GİRİŞ

Uşak Takmak Göleti'nin yeri Uşak'ın Eşme ilçesidir. Uşak Takmak Göleti ziyareti yapmak isteyen insanlar Eşme ilçesinden kalkan otobüsleri tercih edebilir.

Günün farklı saatinde kalkan otobüsler il ve ilçeleri ziyaret etmektedir. Eşme merkeze ulaşarak gölete gitmek isteyen kişiler Uşak merkezden kalkan minibüsleri de tercih edebilir. Ulubey ilçesinden göleti görmek isteyen kişiler Ulubey halk otobüslerini kullanarak amaçlarına ulaşabilir. Halk otobüsü kullanmak istemeyen kişiler Eşme merkez ya da Uşak merkezden bir taksi tutarak gölete gidebilir.

Uşak Takmak Göleti Hakkında Veri

Uşak Takmak Göleti ile ilgili bilgiler arasında göletin Eşme ilçesine konumlandığı yer almaktadır. Uşak Takmak Göleti Akarsuyu, Mandıra ve Değirmendere bölgeleri arasında kalmaktadır. Gölet sulama amacı ile halk tarafından sık sık kullanılmaktadır. İnşaatın başlama ve bitiş yılı 1984'tür. Göletin gövde dolgu tipinin homojen olduğuna karar verilmiştir. Gölet toplam depo hacmi ise 2,96 hm3'tür. Göletin şu anki aktif hacmi 2,505 hm3'tür. Ölü hacim değeri ise net olarak bilinmemektedir. Gölet yüksekliği 19,5 metre olarak hesaplanmış iken temelden yükseklik değeri 24,5 metredir. Sulama alanı 237 HA değerinde iken rantabilite 2,2'dir.

Uşak Takmak Göleti'nin Olduğu Eşme İlçesine Ulaşım

Uşak Eşme ilçesine ulaşım için kullanılabilecek farklı seçenekler bulunmaktadır. Uşak ilinden ilçeye gelecek kişiler bu bölgeler arasında gerçekleştirilen otobüs seferlerini kullanabilir. Farklı bir ilden Uşak Takmak Göleti ziyareti gerçekleştirmek isteyen kişiler Eşme Ulubey yolunu kullanarak göleti görebilir. Banaz üzerinden gölete gelmek isteyen insanlar D300/E96 karayolunu kullanarak 1 saat 30 dakika gibi bir sürede gölete ulaşabilir. Tüm bunlara ek olarak Sivaslı ilçesinden de gölete ulaşmak mümkündür. Özel araç ile ortalama bir saatte Sivaslı Eşme arasındaki yol gidilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER