Uşak'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Uşak'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
GİRİŞ

Uşak'ta, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında tören düzenlendi.

Uşak'ta 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden programda konuşan Vali Turan Ergün, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm öğretmenlere Allah'tan rahmet diledi.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Ergün, "Öğretmenlik bir mesai mesleği değil, fedakarlık mesleğidir. Çünkü öğretmen insana dokunur ve insanı şekillendirir. İnsanın şekillenmesiyle toplumlar ve dünya şekillenir. İyi bir toplum ve iyi bir dünya kurmak öğretmenlerimizde başlar." dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise "Çocuklarımızın iyi birer birey olarak yetişmesi için yapmış olduğunuz özverili çalışmalardan dolayı hepinize minnettarız. Tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin de tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel hazırlanan kısa filmin gösterimi yapıldı.

Daha sonra öğretmenler tarafından müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, kurum müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: ANADOLU AJANSI