Uşak’ta mart ayının son haftasında dondurucu soğuk etkili oluyor

Uşak’ta mart ayının son haftasında dondurucu soğuk etkili oluyor
GİRİŞ

Mart ayının son haftasına girerken, Uşak’ta baharı bekleyenler soğuk bir hava ile karşılaştılar. Sıfırın altına düşünen soğuk hava devam edecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre bugün ve hafta sonu Uşak’ta değişken bir hava durumu olacak.

Aniden düşen sıcaklıklar öğlen saatlerinde biraz artsa da yine de hava değişimlerine dikkat etmek gerekiyor. Uşaklıların evlerinden çıkmadan önce göz atması gereken, üç günlük detaylı hava durumu tahmini haberimizde.

22 MART CUMA: KAR SOĞUĞU HİSSEDİLECEK

Haftanın son iş günü olan 22 Mart Cuma, Uşak’ta karışık bir havayla başlayacak. Gün boyunca gökyüzünü kaplayacak bulutlar, zaman zaman karla karışık yağmura yerini bırakacak. Sabah saatlerinde şehir merkezinde hafif bir kar yağışı olduğu görüldü. Sıcaklıkların -1°C’ye kadar düşmesi beklenirken, günün en yüksek sıcaklığı 7°C civarında olacak. Nem oranı ise oldukça değişken bir seyir izleyecek; en düşük yüzde 42 ile başlayan gün, yüzde 84’e kadar yükselen bir nem oranına sahip olacak.

23 VE 24 MART: PARÇALI BULUTLU GÜNLER

Hafta sonuna doğru Uşak’ta hava biraz daha yumuşuyor. 23 Mart Cumartesi günü, parçalı bulutlu bir gökyüzü altında, sıcaklıkların en düşük -3°C’ye düşmesi, en yüksek ise 13°C’ye çıkması öngörülüyor. Nem oranı da gün içinde yüzde 39 ile yüzde 88 arasında değişkenlik gösterecek.

24 Mart Pazar günü ise, sıcaklık biraz daha artacak. Özellikle öğle saatleri baharın iyiden iyiye hissedildiği bir gün olacak. Parçalı bulutlu bir gökyüzüne sahip olacak Uşak’ta, sıcaklıkların en düşük 2°C, en yüksek ise 15°C olması bekleniyor. Nem oranı ise hafta sonu rahat bir nefes aldıracak; yüzde 33 ile başlayıp, yüzde 58’e kadar çıkacak.

KAYNAK: UŞAK HABER