Uşak’ta sıcaklık -3'e kadar düşecek! Kar geliyor

Uşak’ta sıcaklık -3'e kadar düşecek! Kar geliyor
GİRİŞ

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklığın artması beklenirken Uşak’ta hava durumu herkesi şaşırttı. Kar şehri yeniden buz gibi yapacak.

Özellikle iki gün karla karışık yağmur etkili olacak ve sıcaklık sıfırın altında seyredecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan sıcaklık verileri şöyle:

SICAKLIK -3’E KADAR DÜŞECEK

20 Mart Çarşamba günü, gökyüzü gri bulutlarla kaplanacak ve karla karışık yağmur şehri buz gibi yapacak. Gün boyunca sıcaklık 2°C ile 10°C arasında değişirken, nem oranı %59 ile %90 arasında bir seviyede olacak.

21 Mart Perşembe, hava durumu biraz daha sert bir hal alacak. Sıcaklıkların -3°C’ye kadar düşmesi beklenirken, gündüz saatlerinde 10°C’ye kadar çıkması öngörülüyor. Nem oranının %37 ile %90 arasında olması, hava koşullarının ne kadar değişken olabileceğinin bir göstergesi.

22 Mart Cuma günü de benzer bir tablo ile karşılaşacağız. Karla karışık yağmur devam edecek ve sıcaklıklar -2°C ile 10°C arasında seyredecek. Nem oranı ise %35 ile %92 arasında dalgalanacak.

HAFTA SONU SİSLİ OLACAK

Hafta sonuna doğru, 23 Mart Cumartesi ve 24 Mart Pazar günleri, sis perdesi şehrin üzerine çökecek. Cumartesi günü en düşük sıcaklık -2°C iken, en yüksek sıcaklık 12°C’ye ulaşacak. Nem oranı %35 ile %85 arasında olacak. Pazar günü ise sıcaklık daha da artacak, en düşük sıcaklık 0°C, en yüksek sıcaklık ise 14°C olarak ölçülecek. Nem oranı %34 ile %65 arasında bir seviyede kalacak.

Uşaklılar için bu hafta, kışın son demlerini yaşarken, baharın taze nefesini hissetme fırsatı sunuyor. Ancak, hava durumunun ani değişiklikler gösterebileceği unutulmamalı. Vatandaşların, bu değişken hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları ve günlük planlarını buna göre yapmaları önem taşıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER