Uşak’ta sıcaklık artıyor ama şemsiyenizi yanınızdan ayırmayın

Uşak’ta sıcaklık artıyor ama şemsiyenizi yanınızdan ayırmayın
GİRİŞ

Uşak’ta mart ayının son haftasında sıcaklıklar artmaya devam ediyor. Ama kentte bu hafta yağmur eksik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Uşak’ta hafta boyunca gökyüzü hem güneşin sıcak yüzünü gösterecek hem de yağmur bulutlarını misafir edecek.

Hafta boyunca beklenen sıcaklıklar ve Uşak’ın haftalık hava durumu tahmini haberimizde.

ŞEMSİYENİZ YANINIZDAN AYIRMAYIN

25 Mart Pazartesi: Haftanın ilk günü, sağanak yağışların etkisi altında geçecek. Sıcaklıkların en düşük 0°C’ye kadar düşmesi beklenirken, gün içinde 15°C’ye kadar yükselmesi öngörülüyor. Nem oranının %53 ile %96 arasında değişkenlik göstermesi, havanın yer yer puslu olacağının işareti.

26 Mart Salı: Salı günü, parçalı bulutlu bir gökyüzüne uyanacağız. Gündüz sıcaklıkları Pazartesi ile aynı seviyede seyrederken, gece sıcaklıklarının 2°C’ye kadar çıkması bekleniyor. Nem oranı %33 ile %96 arasında dalgalanacak.

HAFTA ORTASINDA ISINMA EĞİLİMİ

27 Mart Çarşamba: Çarşamba günü, baharın ılık yüzünü hissedeceğiz. Parçalı bulutlu bir hava eşliğinde, termometreler 8°C ila 21°C arasında bir sıcaklık gösterecek. Nem oranı ise %38 ile %63 arasında daha ılımlı bir seyir izleyecek.

28 Mart Perşembe: Perşembe günü, sağanak yağışlar tekrar kendini gösteriyor. En düşük sıcaklık 7°C olurken, en yüksek sıcaklık 19°C olarak tahmin ediliyor. Nem oranının %43 ile %72 arasında olması, yağışların aralıklı olabileceğine işaret ediyor.

29 Mart Cuma: Haftanın son resmi iş günü olan Cuma, sağanak yağışlarla geçecek. Sıcaklıkların en düşük 6°C, en yüksek 18°C olması bekleniyor. Nem oranı ise %44 ile %96 arasında oldukça yüksek seyredecek.

Uşak’ta bu hafta, baharı iyiden iyiye hissedeceksiniz ancak sağanak yağışlara karşı şemsiyelerinizi yanınızdan ayırmamanızda fayda var. Güneşli günlerde ise baharın tadını çıkarmak için dışarıda vakit geçirmek ideal olabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER