Uşakspor’a rekor ceza! Uşakspor’a PFDK'dan ihtar ve para cezası kesildi

Uşakspor’a rekor ceza! Uşakspor’a PFDK'dan ihtar ve para cezası kesildi
GİRİŞ

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) 22 Aralık 2023 tarih ve 36 sayılı toplantısında aldığı kararları açıkladı. Uşakspor’a rekor düzeyde ceza yağdı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Uşak Spor A.Ş. hakkında rekor düzeyde ceza verildi. İhtar ve para cezalarını duyuran PFDK, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Uşakspor hakkında kararını yayınladı.

19 Aralık 2023 tarihinde oynana Uşakspor ve Denizlispor maçında, stadyumda yer alan koltukların uygun şekilde numaralandırılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası verilirken, farklı birçok konuda da ihtar ve para cezası kararı verildi.

UŞAKSPOR HAKKINDA İHTAR CEZALARI

PFDK tarafından 19 Aralık 2023’te oynana Uşakspor – Denizlispor maçında koltuk numaralarının uygun şekilde numaralandırılmaması nedeniyle talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası uyguladı.

Aynı müsabaka kapsamında ayrıca maçta yeterli sayıda top toplayıcı bulundurmaması nedeniyle talimatlara aykırılık nedeniyle başka bir ihtar cezası daha verildi. Talimatlara aykırılık nedeniyle verilen ihtar cezasının yanı sıra para cezası da uygulandı.

UŞAKSPOR’A PFDK’DAN PARA CEZASI!

Denizlispor maçı nedeniyle Uşakspor’a ayrıca biri açık renk diğeri ise koyu renk olmak üzere 2 adet forma setini müsabaka organizasyonu toplantısında ve maç saatlerinde yanlarında bulundurmaması nedeniyle 28 bin TL para cezası verildi.

Aynı müsabaka kapsamında özel güvenlik görevlisi bulundurmaması ve özel güvenlik amirinin müsabaka organizasyon toplantısına katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 28 bin TL para cezası uygulandı.

Uşakspor oyuncusu Ömer Gür’ün rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 9 bin TL para cezası kesildi.

Uşakspor kadrosunda bulundurulması zorunlu olan profesyonel takım kaleci antrenörü bulundurmaması ve Antrenör Statüsü Ve Çalışma Esasları Talimatı iligli maddesine aykırılık nedeniyle 50 bin TL para cezası kesildiği ifade edildi.

KAYNAK: UŞAK HABER