Uşak’ta hakeme yumruklu saldırı: Maç tatil edildi

Uşak’ta hakeme yumruklu saldırı: Maç tatil edildi
GİRİŞ

Uşak’ta 1. Amatör Küme’de sahalara yakışmayan olaylar sergilendi. Hakeme yapılan saldırı gündeme bomba gibi düştü.

Uşak’ta 1. Amatör Küme’de Turan İdmanyurdu ile Yayalarspor arasında oynanan maçta, hakem Emre Eren Alan’a Yayalarspor yöneticisi ve köy muhtarı M. D. tarafından yumruklu saldırı gerçekleşti. Hakem, can güvenliği olmadığı için maçı yarıda bıraktı.

ORTALIK BİR ANDA KARIŞTI

Olay, geçtiğimiz Pazar günü Uşak merkez Karaağaç Şehitler Stadı’nda yaşandı. Maçın 86. dakikasında Yayalarspor lehine penaltı kararı veren hakem Emre Eren Alan, yedek kulübesinden fırlayan Yayalarspor yöneticisi ve Yayalar köyü muhtarı M. D.’ın yumruklu saldırısına maruz kaldı.

Olay yerine gelen güvenlik güçleri, hakeme saldıran şahsı gözaltına aldı. Hakem ise yardımcıları ile birlikte soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. Hakem, saldırgan hakkında şikayetçi oldu.

HAKEM KURULU VE BELEDİYE SALDIRIYI KINADI

Uşak İl Hakem Kurulu ve TFF Hakem ve Gözlemciler Derneği Uşak Şubesi, hakeme yapılan saldırıyı kınadı ve yasal sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu. Hakemin hem fiziki şiddete hem de küfür, hakaret ve tehditlere maruz kalındığı ifade edilen açıklamada olay şiddetle kınandı ve sorumluların gerekli olan cezaları alması için gerekli yasal süreçlerin başlatıldığı ifade edildi.

Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü de hakeme yapılan saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı. Mesajda, Karaağaç Şehitler Stadyumunda 1. Amatör Ligi’nde Turan İdman Yurdu Spor’la Yayalar Spor müsabakasında İl Hakemlerinden Emre Eren Alan’a yapılmış olan fiili saldırının şiddetle kınandığı ifade edildi ve hakeme geçmiş olsun dilendiği söylendi. Açıklamanın devamında futbolda ve diğer spor dallarında şiddetin artık bir son bulması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğin altı çizildi.

KAYNAK: UŞAK HABER