Apple’ın uyumlu ikilisi AirPods ve Mac nasıl bağlanır? Bu iki yöntem işiniz görecektir

Apple’ın uyumlu ikilisi AirPods ve Mac nasıl bağlanır? Bu iki yöntem işiniz görecektir
GİRİŞ

AirPods’unuzu Mac’inize bağlamak aslında çok kolay. AirPods’unuzun Mac’inizle otomatik olarak bağlanmasını sağlamanın ipuçları haberimizde.

AirPods, Apple’ın kablosuz kulaklık serisidir. AirPods’lar, iPhone, iPad, Mac gibi diğer Apple cihazlarıyla mükemmel bir şekilde çalışır. AirPods’lar, ses kalitesi, pil ömrü, tasarım ve konfor açısından pek çok kullanıcı tarafından beğenilmektedir.

AirPods’unuzu Mac ile nasıl eşleştireceğinizi merak ediyorsanız sizin için haberimizi okumaya devam edin.

iPHONE ÜZERİNDEN BAĞLAMA

AirPods’unuzu Mac’inize bağlamak için öncelikle AirPods’unuzu iPhone’unuzla eşleştirmiş olmanız gerekir. Bu işlemi yapmak için AirPods’unuzu şarj kutusuna koyun ve kutunun kapağını açın. iPhone’unuzun yanına yaklaştırın ve ekranda çıkan talimatları takip edin. AirPods’unuzu iPhone’unuzla eşleştirdiğinizde, aynı Apple kimliğiyle iCloud’a giriş yaptığınız Mac’inizle de otomatik olarak eşleşecektir.

AİRPODS’UNUZU MAC’İNİZE MANUEL OLARAK BAĞLAMAK

AirPods’unuz Mac’inizle otomatik olarak bağlanmıyorsa, bunu manuel olarak yapabilirsiniz. Bunun için şu adımları izleyin:

  • AirPods’unuzun ve şarj kutusunun yeterli pil seviyesine sahip olduğundan emin olun.
  • Mac’inizin Bluetooth’unun açık olduğunu kontrol edin. Bunu yapmak için menü çubuğundan Bluetooth simgesine tıklayın veya Apple Menüsü > Sistem Tercihleri > Bluetooth seçeneğine gidin.
  • AirPods’unuzu şarj kutusundan çıkarın ve kulaklarınıza takın.
  • Mac’inizin menü çubuğundan ses simgesine tıklayın ve AirPods’unuzu listeden seçin.
  • Eğer listede görmüyorsanız, şarj kutusunun kapağını açın ve kutunun arkasındaki düğmeye basılı tutun.
  • Beyaz ışık yanıp sönmeye başlayınca, Mac’inizin Bluetooth ayarlarına tekrar bakın ve AirPods’unuzu bulup bağlanın.

AirPods’unuzu Mac’inize bağladıktan sonra, sesin AirPods’unuzdan değil de Mac’inizin hoparlörlerinden geldiğini fark ederseniz, ses çıkış aygıtınızı değiştirmeniz gerekebilir. Bunu yapmak için menü çubuğundan ses simgesine tıklayın ve AirPods’unuzu seçin. Eğer AirPods’unuz ses çıkış aygıtı olarak görünmüyorsa, Bluetooth ayarlarınızı kontrol edin.

KAYNAK: UŞAK HABER