Instagram'da gizlilik: Görüldü bilgisi nasıl kapatılır?

Instagram'da gizlilik: Görüldü bilgisi nasıl kapatılır?
GİRİŞ

Instagram'da mesajların okundu bilgisi, bazı kullanıcılar için istenmeyen bir durum olabiliyor. Peki, Instagram'da görüldü bilgisi nasıl kapatılır?

Instagram, mesajlaşma özelliğiyle de çok kullanılan bir sosyal medya uygulaması. Meta’nın bünyesinde olan Instagram, pek çok kişinin fotoğraf ve video paylaşmasının yanı sıra, arkadaşlarıyla sohbet etmesine de imkan sağlıyor. Ancak bazen kullanıcılar, mesajlarının görüldüğünü karşı tarafın görmesini istemeyebiliyor.

Bu durumda, Instagram’da görüldü bilgisi kapatma seçeneği devreye giriyor. Bu seçenek sayesinde, mesajlarınızı okuduğunuzda karşı tarafa bildirim gitmiyor. Peki bu nasıl yapılıyor? Size adım adım anlatalım.

instagramda-gizlilik-goruldu-bilgisi-nasil-kapatilir-2.jpg

HERKES İÇİN GÖRÜLDÜ BİLGİSİNİ KAPATMAK

Instagram’da görüldü bilgisi kapatma işlemi, 2023 yılında kullanıma sunulan bir özellik. Bu özellik, gizlilik isteyen kullanıcılar için çok işe yarıyor. Bu işlemi yapmak için, öncelikle Instagram uygulamasını açın ve profilinize gidin. Sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine dokunun ve Ayarlar ve gizlilik seçeneğine girin. Buradan Mesajlar ve hikaye yanıtları bölümüne tıklayın ve Okundu bilgisini göster seçeneğini kapatın. Böylece, mesajlarınızı kimse görmediğinizi bilemeyecek.

instagramda-gizlilik-goruldu-bilgisi-nasil-kapatilir-3.jpg

KİŞİYE ÖZEL GÖRÜLDÜ BİLGİSİNİ KAPATMAK

Instagram’da görüldü bilgisi kapatma işlemini, sadece belirli kişiler için de yapabilirsiniz. Bu sayede, sadece istediğiniz kişilerin mesajlarınızı görüp görmediğinizi bilmelerini sağlayabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için, öncelikle Instagram uygulamasını açın ve Mesajlar kısmına gidin. Görüldü bilgisini kapatmak istediğiniz kişinin sohbetine girin ve ekranın üst kısmındaki kişinin adına dokunun. Gizlilik ve emniyet seçeneğine tıklayın ve Okundu bilgisi seçeneğini kapatın. Böylece, o kişiye gönderdiğiniz mesajlar görüldü olarak gözükmeyecek.

Instagram’da görüldü bilgisi kapatma işlemi, bu şekilde yapılıyor. Bu işlem sayesinde, mesajlarınızı gizleyebilir ve gizliliğinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca, bu işlemi yaptığınızda, karşı tarafın mesajlarını görüp görmediğinizi de göremeyeceksiniz.