iPhone’dan göz sağlığını korumak için yeni özellik

iPhone’dan göz sağlığını korumak için yeni özellik
GİRİŞ

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Ancak bu cihazlar göz sağlığımız için de büyük bir tehdit oluşturuyor. Peki bu tehdidi nasıl önleyebiliriz?

iPhone, kullanıcılarına göz sağlığı korunması ile alakalı önemli bir özellikle geldi. Yapacağınız basit bir işlem ile artık gözlerini akıllı telefonların zararlı ışınlarından koruyabileceksiniz.

iPhone’da ekran mesafesi özelliği ile gözlerinizi koruyabilirsiniz. Bu özellik nedir ve nasıl etkinleştirilir? İşte özelliğin tüm detaylar…

iphonedan-goz-sagligini-korumak-icin-yeni-ozellik-2.jpg

EKRAN MESAFESİ ÖZELLİĞİ NEDİR?

iOS 17 ve iPadOS 17 sürümleri ile birlikte gelen bu özellik, gözlerinizin sağlığı için çok önemli. Çünkü göz doktorları, ekrana çok yakın bakmanın zararlı olduğunu söylüyor. Bu yüzden ekrana bakarken gözlerimizle aramızda uygun bir mesafe olması gerekiyor. Fakat akıllı telefonları kullanırken bu mesafeyi sağlamak kolay değil.

Apple, bu sorunu çözmek için sizin yerinize ekran mesafesini ayarlayan bir özellik geliştirdi. Bu özellik sayesinde, iPhone’unuzun TrueDepth kamerası, telefonunuzu 12 santimetreden daha yakına tuttuğunuzu algılıyor ve size uyarı veriyor. Böylece gözlerinizi ekrandan uzaklaştırmanızı istiyor.

Bu özellik, özellikle çocukların miyop olma riskini azaltıyor. Bunun yanında ekran mesafesi özelliği her yaştan kullanıcıya dijital göz yorgunluğundan kurtulma imkanı sunuyor.

iphonedan-goz-sagligini-korumak-icin-yeni-ozellik-3.jpg

EKRAN MESAFESİ ÖZELLİĞİ NASIL AÇILIR?

iPhone’larda ekran mesafesi özelliğini kullanmak için yapmanız gerekenler çok basit. Sadece şu adımları takip edin:

  • Öncelikle iPhone’unuzun TrueDepth kamerasının çalıştığını kontrol edin.
  • Eğer sorun yok ise “Ayarlar” uygulamasını açın.
  • “Ekran Süresi” bölümüne dokunun.
  • Karşınıza çıkan ekranda “Ekran Mesafesi” seçeneğine dokunun ve özelliği açın.

İşte bu kadar! Artık iPhone’unuzu kullanırken göz sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bu özellik ile alakalı daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Apple’ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER