Silinen Dosyaları Geri Getirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Silinen Dosyaları Geri Getirme İşlemi Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Kişiler için önemli olan tüm veriler ve belgelerin yer almakta olduğu silinen dosyaları geri getirme nasıl yapılır?

Taşınabilir belleklerde ya da bulut hesaplarında tüm dijital veriler yer almaktadır. Bundan dolayı kişilerin en iyi şekilde kullanması ve de dosyalarını güvenilir şekilde saklaması açısından sorun olmadan kullanım sunmak için dosyaların silinmesi durumunda da geri getirilmesi sağlanmalıdır.

Bazı durumlarda son derece gerekli olan ve de kişiler için önem arz eden bazı dosyaların getirilmesi adına kişilerin uygulaması ve bilmesi gereken bazı işlemler vardır. Kişiler için hayati önem taşımakta olan önemli bilgilerin aniden yok olması ve de silinmesi durumunda kişilerin telaşa kapılarak derhal bu dosyayı geri getirmesi son derece önem arz eder.

Konum Belirtmek

Kişilerin silinmiş olan dosyasını en kolay şekilde bulmak adına silinen dosya nasıl geri alınır? Kişilerin taranmasını tercih ettikleri konumu seçtikten sonra scan tuşuna basmalıdır.

Tüm Depolama Aygıtını Taramak

EaseUS dosya kurtarma yazılımını kayıp verileri ayarlayabilmesi açısından bunun kritik bir yol olduğunu belirtmekte fayda vardır. Tarama yapmanın sonucunda deleted files adlı bir tarama sonucu karşınıza çıkmaktadır. Silinen tüm dosyalar burada yer alır. Bu nedenle kişilerin silinen dosyalarını bulması bu şekilde sağlanmaktadır.

Dosyaları Ön İzlemek ve Kurtarmak

Deleted files kısmında yer alan ve kişilerin kurtarmak istediği dosyaları tespit etmesi gerekir. Silinen dosyayı bulma adımı için dosyaların tespit edilmesi son derece önem arz eder. Bunun için fitler seçeneğinin de kullanılması mümkündür. Verilerin çift tıklatılması ile ön izlemeyi görüntülemek mümkün hale gelir. Kişilerin son olarak yapması gereken işlem ise kurtarılmak istenen dosyanın seçilmesidir.

En sonda ise Recover butonuna basılması yeterli olur. Bu şekilde kişiler kaybettikleri ya da silindiği için bulmak istedikleri dosyaya erişim sağlamış olur. Tüm adımları doğru ve eksiksiz atılması sayesinde kişiler dosyalarını yeniden bulabilir. Silinen dosyayı bulmak için yapılması gerekenler bu şekilde izlenmesi gereken önemli yollardandır. Kişiler bu sayede en doğru şekilde tüm işlemler yapılmış olur.

KAYNAK: UŞAK HABER