Emeklilerin Beklediği Müjde geldi! Bakan Işıkhan farkların ödeme tarihlerini açıkladı

Emeklilerin Beklediği Müjde geldi! Bakan Işıkhan farkların ödeme tarihlerini açıkladı
GİRİŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin merakla beklediği ek zam ödeme tarihlerini açıkladı.

Ocak 2024’te emekliler bekledikleri zam oranlarını aldılar. Öncelikle memur emeklileri yüzde 49,25 zam aldı. Ardından bu zam oranı SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtıldı.

Zam oranlarının Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu olmuştu. Konu ile alakalı Bakan Işıkhan önemli bir açıklama yaptı. Emeklilerin fark ödemelerini alacakları tarihler böylece netleşmiş oldu.

ZAM ORANI VE ÖDEME TAKVİMİ

Bakan Işıkhan son olarak katıldığı toplantıda, 2024 yılının ilk yarısında geçerli olacak zam oranını bir kez daha hatırlattı ve farkların ne zaman yatırılacağı ile alakalı en net bilgiyi verdi. Buna göre, tüm emekliler için yüzde 49,25 zam yapıldı. Bu zam, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girdi.

Zammı alacak olan emekliler ile hak sahiplerinin aylık fark ödemeleri için tarihler de belirlendi ve açıklandı. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri ek ödemelerini 1 gün ara ile alacaklar. Yani, SSK emeklilerine 6 Şubat’ta, Bağ-Kur emeklilerine ise 7 Şubat’ta fark ödemeleri yapılacak.

BAKAN IŞIKHAN’DAN EMEKLİLERE MESAJ

Bakan Işıkhan, emeklilerin zam haberini SGK ve İŞKUR İl Müdürleri ile yaptığı toplantıda verdi. Emeklilerin bu zammı uzun zamandır beklediğini söyleyen Işıkhan, emeklilik aylıklarında yapılan bu artışın emeklilerin hayatını kolaylaştıracağını ifade etti. Emeklilerin fark ödemelerini de alacağını belirten Işıkhan, her zaman emeklilerin yanında olduklarını ifade etti.

Bakan, bu kararı alırken emekli vatandaşların refahını artırmayı ve ekonomik zorluklara karşı destek olmayı hedeflediğini bildirdi. Bakan Işıkhan, emeklilere hayırlı olsun diyerek, devletin emekli vatandaşlarını unutmadığının mesajını verdi.

KAYNAK: UŞAK HABER