Uşak’ın yüzme başarısı, madalyaları silip süpürdüler

Uşak’ın yüzme başarısı, madalyaları silip süpürdüler
GİRİŞ

Uşak, yıldızlar kategorisinde düzenlenen Okul Sporları Türkiye Şampiyonası’nda adından söz ettirmeyi başardı.

Sakarya’nın ev sahipliği yaptığı Okul Sporları Türkiye Şampiyonası’nda Uşaklı genç sporcular, kulaçlarını madalya umuduyla suya vurdu ve çok önemli bir başarıyla döndü.

2 sporcu 6 alandan 5’inde birincilik elde etti. Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü sporcuların bu başarılını sosyal medya hesabından duyurdu ve öğrencileri kutladı. Öğrencilerin başarıları ve aldıkları dereceler şu şekilde:

seher.jpg

SEHER KAYA’DAN ÜÇ BİRİNCİLİK

Uşak Şefkat Ortaokulu’nun başarılı öğrencisi Seher Kaya, kelebek stilindeki üstün performansıyla göz doldurdu. 50 metre kelebek yarışında rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. 100 metrede de aynı başarıyı gösteren Seher, 200 metre kelebek stilinde de zirvedeki yerini kimseye bırakmadı. Genç sporcu, bu üç kategoride de Türkiye’nin en iyisi olduğunu kanıtladı.

Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından başarılarla alakalı “Seher Kaya ve Abdullah Karahan ikilisine tebriklerimizi sunuyor, gelecek yarışlarda da aynı başarıyı sürdürmelerini diliyoruz.” açıklamasını yapıldı.

melek.jpg

MELEK UĞUR’DAN İKİ BİRİNCİLİK, BİR İKİNCİLİK

Uşak’ın Sakarya’da düzenlenen Okul Sporları Türkiye Şampiyonası’nda bir diğer gurur kaynağı ise Mehmet Sesli Ortaokulu’nun parlak yıldızı Melek Uğur oldu. Genç sporcu, serbest stil yarışlarında kıyasıya bir mücadele sergiledi. 50 ve 100 metre serbest stil yarışlarında birincilik kürsüsüne çıkan Melek, 200 metrede ise ikincilik kazanarak kariyerine önemli bir başarı daha ekledi.

Melek’in bu başarılı sonuçlarına ulaşmasında, antrenör Coşkun Kozak’ın katkıları yadsınamaz. Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bu konuda “Melek Uğur ve antrenör Coşkun Kozak’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Uşak’ın yüzmede elde ettiği bu başarılar şehirdeki tüm gençlere ilham kaynağı olmaya devam edecek.

KAYNAK: UŞAK HABER