Uşak’ta yüzme bilmeyen kalmayacak! Kayıtlar başlıyor

Uşak’ta yüzme bilmeyen kalmayacak! Kayıtlar başlıyor
GİRİŞ

Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yüzme bilmeyenlere yönelik bir proje başlattı. Projenin adı “Yüzme Bilmeyen Kalmasın”. Proje sayesinde, Uşak’ta yaşayan 7’den 70’e herkes yüzme öğrenebilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK’ın açıklaması ile “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin kayıtlarının başladığı duyuruldu. Uşak’ta da ücretsiz olarak verilecek olan bu kursa tüm vatandaşlar davet edildi.

Uşak’ta da bu proje 3 kategori şeklinde başlıyor. İşte başvuru tarihleri ve nasıl başvuru yapabileceğinizin detayları.

usak-yuzme-kursu-3.jpg

KURS KAYITLARI BAŞLADI

Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında açılan yüzme kurslarına kayıt olmak isteyenler, 29 Ocak 2024 tarihinden itibaren başvuruda bulunabilecekler. Kurslar, Kalfa Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilecek.

Kurslar, yetişkin erkek, yetişkin bayan ve çocuk olmak üzere üç kategoriye ayrılmış durumda. Yetişkin erkekler için kurslar 7 Şubat 2024’te, yetişkin bayanlar için kurslar 13 Şubat 2024’te başlayacak. Yetişkin bayanlar için iki grup seçeneği mevcut. Birinci grup 19:00 - 20:00 saatleri arasında, ikinci grup 14:30 - 15:30 saatleri arasında eğitim alacak. Yetişkinler için kayıtlar, yüz yüze olarak Kalfa Kapalı Yüzme Havuzunda yapılacak.

usak-yuzme-kursu-1.jpg

ÇOCUKLAR İÇİN BAŞVURU E-DEVLET’TEN

Çocuklar için kurslar ise 10 Şubat 2024’te başlayacak. Çocuklar için kayıtlar, e-devlet üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Kurs günleri ve saatleri, çocukların yaş gruplarına göre belirlenecek.

Çocuklar için ayrıca kardeş seansı da düzenlenecek. Kardeş seansı, 16:00 - 17:00 saatleri arasında olacak. Bu seansa sadece kardeş olan çocuklar katılabilecek. Kardeş olmayan çocukların kayıtları kabul edilmeyecek.

Proje ile alakalı daha fazla bilgi almak istiyorsanız, (0276) 213 63 08 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi web sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER