Uşakspor’a PFDK’dan ağır darbe! 6 maça kadar men edildiler…

Uşakspor’a PFDK’dan ağır darbe! 6 maça kadar men edildiler…
GİRİŞ

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Uşakspor, sezonun ilk yarısını son sırada bitirdikten sonra bir de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından cezalandırıldı.

Uşakspor, Sarıyer ile oynadığı son maçta belgelerin haksız kullanımı ve yedek kulübesinde doktor bulundurmama gibi nedenlerle PFDK’ya sevk edilmişti.

PFDK, bugün yaptığı toplantıda Uşakspor’un dosyasını inceledi ve Ege temsilcisine ağır cezalar verdi.

58 BİN TL PARA CEZASI VE 4 ANTRENÖRE MEN!

PFDK, Uşakspor’a toplam 58 bin TL para cezası verdi. Bunun 30 bin TL’si belgelerin haksız kullanımı, 28 bin TL’si ise yedek kulübesinde doktor bulundurmama nedeniyle kesildi. Ayrıca Uşakspor’un idareci ve antrenörleri de PFDK’dan nasibini aldı.

Uşakspor görevlisi Osman Damar, antrenörler Emre İnan, Uğur Erdal, Ertunç Özmusullu ve Hüsamettin Küpe, belgelerin haksız kullanımına iştirak ettikleri gerekçesiyle 4 veya 6 maç boyunca soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası aldılar.

UŞAKSPOR NASIL TOPARLANACAK?

PFDK’nın verdiği cezalar, Uşakspor’un zaten zor durumda olan durumunu daha da kötüleştirdi. Uşakspor, sezonun ilk yarısında oynadığı 18 maçta sadece 1 galibiyet ve 2 beraberlik alabildi ve 5 puanla son sırada kaldı. Uşakspor, ikinci yarıda kümede kalma mücadelesi verecek ancak bu cezalar nedeni ile kadrosunda eksikler yaşayacak. Uşakspor’un nasıl bir performans göstereceği ve nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Uşakspor’a PFDK’dan gelen bu ağır darbe, futbol kamuoyunda da büyük yankı uyandırdı. Uşakspor’un bu cezalara itiraz edip etmeyeceği veya cezaların indirilmesi için başvuruda bulunup bulunmayacağı henüz bilinmiyor. Uşakspor’un ikinci yarıda nasıl bir tablo çizeceğini ve ligde kalmak için nasıl bir strateji izleyeceğini hep birlikte göreceğiz.

KAYNAK: UŞAK HABER