Uşakspor’da kriz büyüyor: O oyuncu sözleşmesini feshetti, yöneticiler PFDK’ya sevk edildi!

Uşakspor’da kriz büyüyor: O oyuncu sözleşmesini feshetti, yöneticiler PFDK’ya sevk edildi!
GİRİŞ

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta istediğini elde edemeyen ve ligin dibine demir atan Uşakspor’da işler yolunda gitmiyor. Takım bir kez daha PDFK’ya sev edildi.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Uşakspor, sezonun ilk yarısını son sırada bitirdi. Son 14 maçta sadece 1 puan alabilen kırmızı-siyahlılar, devre arasında da sıkıntılı günler yaşıyor. Takımda ayrılıklar ve disiplin sorunları yaşanıyor.

Bu arada Uşakspor, her hafta PDFK’ya sevk edilme geleneğini bu hafta da sürdürdü. Bu sefer 5 yönetici ceza için PDFY’ya gönderildi. İşte Uşakspor cephesindeki tüm gelişmeler.

ONUR KINTAŞ TAKIMDAN AYRILDI

Uşakspor’un tecrübeli sol beki Onur Kıntaş, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle sözleşmesini tek taraflı olarak sonlandırdı. Onur Kıntaş, ilk yarıda 11 maçta 9 kez ilk 11’de sahaya çıkmıştı. Onur Kıntaş’ın ayrılığı, takımın savunmasında büyük bir boşluk yaratacak.

Onur Kıntaş’ın yanı sıra, Baran Okutan da daha önce Uşakspor’dan ayrılmıştı. Takımda başka ayrılıkların da olması bekleniyor. Uşakspor, ikinci yarıya eksik kadroyla başlayacak.

UŞAKSPOR YÖNETİCİLERİ PFDK’YA SEVK EDİLDİ

Uşakspor’un sıkıntıları sadece saha içinde değil, saha dışında da devam ediyor. Uşakspor, 23 Aralık 2023 tarihinde Sarıyer ile oynadığı maçta talimatlara aykırı hareket ettiği ve belgeleri haksız kullandığı gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) gönderildi.

Uşakspor Kulübü, Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. ve 47. maddeleri uyarınca ceza alabilir. Ayrıca, Uşakspor Kulübü idarecileri Osman Damar, Emre İnan, Uğur Erdal, Ertunç Özmusullu ve Hüsamettin Küpe de belgelerin haksız kullanımına iştirak ettikleri için tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

Uşakspor, ikinci yarıya hem sportif hem de idari anlamda zorlu bir süreçle başlayacak. Kırmızı-siyahlılar, kümede kalma mücadelesi verecek.

KAYNAK: UŞAK HABER