Ispanağın Yanına Ne Gider?

Ispanağın Yanına Ne Gider?
GİRİŞ

Ispanak yemeğinin yanına eşlik edecek birçok çeşit lezzete sahip yemek çeşiti yapılabilir. Ispanak yemeği ile uyum içerisinde olan çok fazla çeşitte yemek bulunur.

Ispanak yemeğinin yanına yapılacak yiyecekler:

  • Sebzeli Bulgur Pilavı: Sebzeli bulgur pilavı ıspanak yemeğinin yanına yakışacak bir lezzettir. Ispanak yemeğinin daha çok sulu bir yemek olduğu için pilav yemeği daha çok yakışacaktır.
  • Canneloni: Canneloni yemeği Ispanak yemeğinin yanına yapılabilecek ana yemeklerden biridir. Silindir şeklinde lazanya yemeğidir.
  • Çinekop: Ispanak yemeğinin yanına Çinekop yapılmalıdır. Çinekopu tavada veya ızgarada yapabilirsiniz.
  • Kuru Domates Salatası: Sağlıklı ve farklı lezzete sahip salatayı ıspanak yemeğinin yanında tüketebilirsiniz. Kuru domates salatanın içerisine cevizde ekleyebilirsiniz.

Ispanak Yemeğinin Yanına Hangi Çorba Yapılmalıdır?

Ispanak yemeğini uygun çorbalar genellikle hafif bir lezzete sahip olmalıdır. Aynı zamanda protein içerikli çorbalar da ıspanak yemeğinin yanında sunulabilir. Ispanak yemeği ile uyumlu ve lezzetine eşlik edebilecek çorbalar:

  • Yoğurt Çorbası: Ispanak yemeği protein içeriğine sahiptir. Sindirim sistemini güçlendirir. Bu doğrultuda ıspanak yemeğinin yanında yoğurt çorbası yer alabilir. Yoğurt çorbası uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.
  • Ayran Aşı Çorbası: Ayran aşı çorbası sıcak veya soğuk şekilde tüketilebilir. Soğuk ve sıcak olarak servis edilmesi farklı bölgelere göre değişir. Ispanak yemeği soğuk günlerde yapılan en iyi yemektir. Ayran aşı çorbası da ıspanak yemeğine eşlik eden bir çorba türüdür.
  • Yayla Çorbası: Yayla çorbası pirinç ve yoğurt ile yapılan bir çorbadır. Hafif ve mideyi rahatlatarak ıspanak yemeğinden önce tüketilmesi gereken çorbadır.

Ispanak Yemeğinin Yanında Yapılması Gereken Ana Yemek Hangileridir?

Ispanak yemeğine yakışacak ana yemek seçimi önemlidir. Ispanak yemeği her yemekle birlikte tüketilmez. Doyurucu ve protein kaynaklı olan ıspanak yemeğine uygun ana yemek seçimi yapılmalıdır. Ispanak yemeğinin yanına sunulacak ana yemekler:

  • Kremalı Tavuk Makarna: Kremalı tavuk makarna yemeği doyurucu ve hafif bir lezzete sahiptir. Ispanak yemeğinin yanında yapılan ve çoğu kişinin favorisi olan yemektir.
  • Perde Pilavı: Ispanak yemeği ile birlikte tüketilebilecek eşsiz bir lezzet sunar. Perde pilavı ve ıspanak harika bir ikilidir.
  • Fırında Levrek: Ispanak yemeğinin yanına balık da yapabilirsiniz. Balık çeşidi olarak levrek tercih edilmesi daha uygun olur. Levrek ve ıspanak bağışıklık sistemini güçlendiren iki lezzettir.
  • Beşamel Soslu Fırında Makarna: Beşamel sosu çok seven ve fırında makarna tüketmek isteyen kişiler için beşamel soslu fırında makarna yemeğinin yanına ıspanak yer almalıdır.

Ispanak Yemeğine Hangi Tatlı Eşlik Etmelidir?

Ispanak yemeğine uygun tatlı daha çok hafif bir tatlı olmalıdır. Ispanak yemeği hafif ve mideyi rahatsız etmeyen yemek türüdür. Aynı zamanda çok sağlıklı bir yemektir. Ispanak yemeğinin kişinin sağlığına birçok olumlu yönde etkisi vardır. Ispanak yemeğine uygun tatlılar:

  • Avokadolu Mousse: Avokadolu mousse tatlısı hafif bir tatlıdır. Ispanak yemeği de hafif bir yemektir. Midenizi rahatlatacak bir tatlı denemek isterseniz Avokadolu Mousse tatlısını seçebilirsiniz.
  • Muhallebi: Ispanak yemeği sonrasında tatlı ihtiyacınızı tam olarak karşılayacak bir tatlı istiyorsanız muhallebi tatlısı ilk seçim olmalıdır. Ispanak yemeği sonrasında tatlı ihtiyacınızı sonuna kadar karşılayacak bir tatlı türüdür.

KAYNAK: UŞAK HABER