Kastilya Sabunu Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Kastilya Sabunu Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?
GİRİŞ

Kastilya sabunu kullanımı, tarihi eski Mısır'a kadar dayanan bir temizlik malzemesidir. Ana malzemesi defne bitkisi ve zeytinyağı olan sabunun Avrupa'ya geçişi haçlı seferli döneminde olduğu düşünülüyor.

Belli bir zaman sonra İspanya'nın Kastilya Bölgesinde üretilen güzel kokulu bu sabun Kastilya adını da bölgeden almıştır. İçerisinde kimyasal hiçbir ürün barındırmayan Kastilya sabunu bu özelliği ile vejeteryan ve veganların bildiği ve kullandığı sabunlar arasındadır. Kastilya sabunu, temelde zeytinyağı ile yapılmaya başlanmış olsa da içeriği zamanla avokado yağı, hindistan cevizi yağı ve ceviz yağı gibi bitkisel yağlar ile genişletilmiştir. Kastilya sabunu doğrudan cilde ve saça uygulanarak kullanılan bir sabundur.

Kastilya Sabunu Faydaları Nelerdir?

Kastilya sabununun faydaları vardır. Güçlü ve yumuşak dokusuyla benzersiz bir doğal sabun olan Kastilya sabununun faydalarını kısaca özetlemek gerekirse;

  • Cildinizi nazikçe temizler ve nemlenmesini sağlar.
  • Cilt lekelerinin gidermede yardımcı olur.
  • Doğal olması sebebiyle bebeklerinizi yıkarken de rahatça kullanabilirsiniz.
  • Kişisel temizliğin yanı sıra ev temizliğinde de kullanılabilir.
  • İçeriğindeki zeytinyağı ve defne bitkisi sayesinde egzama gibi cilt sorunlarına da iyi geldiği söylenmektedir.
  • Bitkilerin böceklenmesini önlemek için kullanılabilir.
  • Tamamen bitkisel olduğundan evcil hayvanlar için şampuan olarak da kullanılabilir.
  • Piyasada bulunan antibakteriyel jeller ve diğer ürünlere göre çok daha iyi bir dezenfektan görevi görür.

Kastil Sabununun Cilde Faydaları Nelerdir?

Kastil sabunu cilde sunduğu faydalar ile de dikkat çekmektedir. Özellikle sivilce, akne ve egzama gibi sorunların azaltılmasına yardımcı olur . Vücuttaki hücre oluşumunu destekleyen bir yapıya sahiptir bu sayede daha genç ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Cilde sunduğu bu gibi faydalar sayesinde kastilya sabunu çokça tercih edilir.

Kastilya Sabununu Nereden Alabilirim?

Kastilya sabununu alabileceğiniz yer arasında internet kanalları, aktarlar, doğal ürün yapan mağazalar bulunur. Bazı marketlerde de sıvı kastil sabunları bulunmaktadır. Katı kastilya sabunu fiyatları ortalama 20₺'dir. Sıvı Kastilya sabunu fiyatları ya da gramajına göre katı Kastilya sabunu fiyatları değişiklik gösterir.

Sıvı Kastilya Sabunu Evde Nasıl Yapılır?

Kastilya sabununu evde yapmak için bazı malzemeler gereklidir. Bu malzemeler;

1 adet şişe

Rende

800ml (4 bardak su) bardak su

Kalıp doğal kastil sabunu 1 adet

Hazırlanışı;

İlk önce bir adet kastil sabununu rendeleyin. Ölçtüğünüz suyu tencerede kaynatınız ve içerisine sabunu boşaltınız. 1 saat kadar bekleyiniz. Karışımınız soğuyunca içerisine yarım bardk kadar su ekleyerek kıvam alana kadar karıştırınız ve ardından karışımı bir kavanoza koyunuz. Hava almayacak bir şekilde ağzını kapatınız. Sabununuz hazır hale gelmiştir.

KAYNAK: UŞAK HABER