Patates Püresinin Yanına Ne Gider?

Patates Püresinin Yanına Ne Gider?
GİRİŞ

Patates püresinin yanına en iyi giden yiyeceklerden biri patlıcan kebabıdır. Hemen hemen tüm yiyeceklerle rahatlıkla kombinlenebilir.

Tavuklu ve etli ürünlerle daha rahat meçlenebilir. Patates, süt ve tuz ile dakikalar içerisinde hazır hale gelen püre meze olarak ana öğünlerin yanında tabakta yer alır. Hafif doyurucu ve et ile tavuk ürünlerinin eşlikçisi olarak evlerde ve restoranlarda tercih edilir.

Patates Püresinin Yanında Hangi Yemekler Tercih Edilebilir?

Patates püresinin yanında iyi gidebilecek yemekler arasında şunlar yer alır:

  • Tavuk sote
  • Patlıcan kebabı
  • Tepsi kebabı
  • Rosto köfte
  • Domatesli köfte
  • Misket köfte
  • Kavurma

Haşlanmış Patatesin Yanında Ne İyi Gider?

Haşlaması yapılmış patates yemeğinin yanında ise daha çok çorba çeşitleri ile pilav ve makarna çeşitleri yakışır. Soslu makarna, bulgur ya da pirinç pilavı ve farklı çorba çeşitleri ile kombinlenebilir.

Patates Püresi Yağda Nasıl Yapılır?

Evlerde ve restoranlarda tercih edilen patates püresinin üzerine bir miktar kıyılmış maydanoz eklenebilir. Patateste en çok yakışacak olan ürün ise kaşar peyniridir. Püre haline getirilmiş patatesin içerisinde bir miktar kaşar peyniri rendelenerek karıştırılıp içinde eritilebilir. Bu ikilinin karışımı sonrasında içine bir miktar un katarak yuvarlaklar haline getirilip galeta ununa batırılıp kızgın yağda kızartılabilir. Patates püresinin üzerine bir miktar isteğe göre karabiber de serpilebilir.

Kalan Patates Püresi ile Neler Yapılabilir?

Yemeklerin eşlikçisi olarak kabul edilen meze formundaki patates püresi tüketilmesi zorlandığında ve uzun süre kaldığında farklı bir yiyeceğe dönüştürülebilir. Bunun için kalan patates püresinin içerisine bir miktar yağ eritilerek yumurta ve soğuk süt katılır ve karıştırılır. Fırına atılır. 20-25 dakika pişirildikten sonra üzerine kaşar peyniri rendelenir ve yeniden fırına atılır. Kaşarların üzerine eritip kaplaması için ise 3 ile 5 dakika arasında kontrollü şekilde beklenir.

Patates Püresi için Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?

Patates püresi yapabilmek için gerekli olan malzemeler:

  • 3-4 adet patates
  • Bir kaşık tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Kaşar peyniri
  • Tuz, baharatlar

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patates püresi yapabilmek için öncelikle patateslerin kabukları soyulur. Haşlanır. Ardından bir ezici yardımı ile püre haline getirilir. Henüz sıcaklığını yitirmeden tereyağı ile buluşturulup karıştırılır. Üzerine tarifteki miktarda süt eklenerek pürüzsüz bir kıvam alabilmek için blender aracılığı ile yeniden üzerinden geçilir. Son olarak içine peynir, tuz ve baharatlar eklenerek servis edilir.

Patates Püresi Nasıl Muhafaza Edilebilir?

Patates püresini günlerce saklayabilmek mümkündür. Ancak dolapta muhafaza edebilmek önemlidir. Yenmeyecek olan kısmı vakumlu bir saklama kabına alınır. Kapak doğru şekilde kapatıldıktan ve iyice sıkıştırıldıktan sonra buzdolabında saklanmaya başlanır. Patates püresi buzdolabında saklanmaya başlandıktan sonra bozulmaya geçiş süresi ise 4 günü bulur. Pürenin en fazla 4 gün dayanabilme süresi bulunur. Bu süre aşıldıktan sonra bozulma yaşanabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER