Uşak Göğem Göleti Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak Göğem Göleti Nerede, Nasıl Gidilir?
GİRİŞ

Uşak Göğem Göleti'nin yeri Güldezler Mahallesi sınırları içerisinde kalmaktadır. Uşak Göğem Göleti (Göğem Zafer Tabiat Parkı) Uşak ilinin merkezine konumlanmıştır.

Bu gölete ulaşmak isteyen vatandaşların ilk olarak Uşak merkeze ulaşması gerekmektedir. Uşak merkeze ulaşım ilçe ve farklı illerden gelen kişiler için farklılık göstermektedir. Farklı illerden gelen kişiler merkeze ulaşmak için şehirlerarası otobüsleri kullanabilmektedir. İlçelerden gelen kişiler ise ilçe minibüsleri sayesinde Uşak merkeze kolayca ulaşabilmektedir. Minibüsler günün farklı saatlerinde ilçe merkezlerinden kalkmaktadır.

Uşak Göğem Göleti Hakkında Bilgi

Uşak Göğem Göleti ile ilgili veriler arasında bu bölgede bol miktarda ağaç olduğu yer almaktadır. Uşak Göğem Göleti içerisinde özel mülkiyet yapıları bulunmaktadır. Bu gölete yakın bir yerde hem içme suyu olarak kullanılan hem de sulama amacı ile tüketilen Takmak Göleti yer almaktadır. Bu göletin çevresinde tarım alanları bulunmaktadır. Gölet içerisinde aynalı sazan denilen bir balık çeşidi yetiştirilmektedir. Uşak ilinin merkezine konumlanan bu gölet 1993 yılında kendi adını almıştır. Yöre halkı gölet çevresini piknik ve yürüyüş amacı ile sık sık kullanmaktadır.

Uşak Merkez Ulaşım

Uşak Göğem Göleti'nin olduğu merkeze ulaşmak isteyen kişiler Uşak-Ankara yolu üzerinden ulaşım gerçekleştirebilir. Ayrıca Örencik-Eşme yolunun da gölete uzaklığı ortalama 2 km'dir. Uşak Göğem Göleti ziyareti amacı ile şehir dışından gelmek isteyenler uzun yol otobüslerine binebilir. Bazı şehirlerden Uşak merkeze ulaşmak için aktarma yapılması gerekmektedir. Pek çok şehir ise Uşak merkeze aktarmasız yolculuk gerçekleştirmektedir. İstanbul'dan Uşak'a gelmek isteyen kişiler 8,30 saat süren bir otobüs yolculuğu yaşamaktadır. Ankara ile Uşak arası ortalama 5 saat sürer iken Kütahya ile Uşak arası ortalama 3 saat sürmektedir. Yolculuklar özel araç ile daha kısa sürede de tamamlanabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER