Uşak Karaağaç Göleti Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak Karaağaç Göleti Nerede, Nasıl Gidilir?
GİRİŞ

Uşak Karaağaç Göleti'nin konumu 29,33 boylam ve 38,65 enlem çizgileri arasında kalmaktadır. Uşak Karaağaç Göleti Ege Bölgesi sınırları içerisine dahil edilen Uşak ilinin merkezindedir.

64000 posta koduna sahip olan bu gölete ulaşım oldukça kolaydır. Gölete hem toplu taşıma ile hem de taksi ile rahat bir şekilde ulaşılabilmektedir. Gölete minibüs ya da otobüs gibi toplu taşıma araçları ile ulaşmak isteyen kişiler merkezden geçen tüm araçlara binebilir. Eğer buraya özel araç ile gidilmek isteniyor ise konum servislerinden yararlanılabilir.

Uşak Karaağaç Göleti Hakkında Bilgi

Uşak Karaağaç Göleti hakkında veriler arasında bu bölgenin kamp için kullanılabilir bir bölge olduğu yazmaktadır. Hem hafta içi hem de hafta sonu insanlar tarafından ziyaret edilen bu gölet hafta sonları daha kalabalıktır. Uşak Karaağaç Göleti Uşak ilinde sosyal tesis yeterliliğinin bulunmaması nedeni ile Uşak Belediyesi tarafından oldukça değerlidir. Gölet çevresinde piknik yapılması amacı ile özel alanlar yer almaktadır. Sağlık turizmi açısından da Uşak Göleti oldukça önemlidir. Günübirlik yürüyüş yapmak isteyen kişiler bu alana gelerek yürüyüş gerçekleştirebilir.

Karaağaç Nerede, Nasıl Gidilir?

Karaağaç köyüne ulaşım özel araç ile yapılabileceği gibi köy minibüsleri ile de yapılabilmektedir. Bu köy Uşak'ın diğer ilçeleri tarafından özellikle içerisinde yer alan göleti görmek için- ziyaretçi akınına uğramaktadır. Bölgeye Ulubey, Eşme ya da diğer Uşak ilçelerinden gelecek olanlar karayolunu kullanarak köye ulaşabilir. Bölgeye Uşak merkezden gelmek isteyenler Karaağaç yolundan devam ederek köye ulaşabilir. Karaağaç'a merkezden ulaşmak isteyen kişiler ayrıca merkez halk otobüslerini de kullanarak amaçlarını gerçekleştirebilir. Uşak Karaağaç Göleti Karaağaç köyünde hem kış hem de yaz aylarında aktif bir şekilde faaliyet göstermektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER