Emekli maaşını merak edenlere müjde! Hemen e-Devlet’e girmeniz yeterli…

Emekli maaşını merak edenlere müjde! Hemen e-Devlet’e girmeniz yeterli…
GİRİŞ

Emekli olacaklar için en önemli konulardan biri de emekli maaşıdır. Emekli maaşınızı ne kadar olacağını merak ediyorsanız, e-Devlet üzerinden kolayca hesaplayabilirsiniz.

Son dönemde en çok merak edilen konulardan biri de emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızdır. Bunu öğrenmenin kolay bir yolu var.

Bu merakınızı gidermek için internetinizin olması yeterli. Emekli maaşının nasıl hesaplanacağı ve nereden kontrol edileceği ile alakalı detaylar haberimizde.

EMEKLİLİK PRİMLERİ 3600’Ü GEÇERSE

Emeklilik için her ay işvereniniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim ödüyor. Bu primlerin toplamı 3600 günü geçtiğinde, emekli maaşınızı e-Devlet’ten sorgulayabilirsiniz. Emekli maaşınız, prim gün sayınız, aylık ve yıllık ortalama kazancınız, çalıştığınız sektör ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişi sayısına göre belirleniyor.

Emekli maaşı zammı öğrenme sistemi açıldı. 2024 yılının ocak ayında emeklilere zam yapıldı. SGK, yeni zam oranlarını sisteme yükledi. Emekli olmaya yakın olan binlerce kişi, emekli maaşlarının ne kadar arttığını öğrenmek istiyor. Hürriyet gazetesinin haberine göre, emekli maaşı hesaplama sistemi bir aydan fazla süre kapalı kalmıştı.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşınızı öğrenmek için e-Devlet’e giriş yapmanız gerekiyor. Arama bölümüne “Ne kadar emekli maaşı alırım” yazıp gerekli sayfaya erişebilirsiniz. SGK’lılar için “4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama”, Bağ-Kurlular için “4B Emekli Aylığı Hesaplama” seçeneğini tıklayın. Açılan pencerede bilgilendirme yazısını okuduktan sonra onaylayın. Ardından da “Devam Et” butonuna basın.

Yeni açılan pencerede gerekli bilgileri girin. Çalıştığınız sektörü ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişi sayısını belirtin. Sonra da “Hesapla” butonuna tıklayın. Son olarak, emekli maaşınızı, ek ödemenizi, aylık ve yıllık ortalama kazancınızı, aylık bağlanma oranlarınızı ve prim gün sayılarınızı görebilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER