Emeklilerin beklediği haber geldi: Bakan Işıkhan’dan çok önemli ikramiye açıklaması

Emeklilerin beklediği haber geldi: Bakan Işıkhan’dan çok önemli ikramiye açıklaması
GİRİŞ

Bakan Işıkhan’dan emeklilere müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV’de katıldığı programda emeklilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, emekli bayram ikramiyelerinin 2002 yılından beri AK Parti iktidarında verildiğini hatırlattı. 2018 yılında başlatılan ve 2023 yılında iki bayramda toplam 4 bin liraya çıkarılan ikramiyelerin daha da artırılması için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Bakan Işıkhan, emekli ikramiyelerinde artış yapılacağını ve emeklilere fark ödemesi yapılacağını duyurdu.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ YÜKSELECEK FARK ÖDEMESİ YAPILACAK

Bakan Işıkhan, emeklilere bir seferlik 5 bin lira destek verdiklerini de hatırlatarak, “Emeklilerimiz rahat olsun. Onların taleplerini karşılamak için çalışıyoruz. Emeklilerimiz için hazırız” ifadelerini kullandı. Bakan Işıkhan, emeklilerin aylıklarını ocak ayında eşitlediklerini ve fark ödemelerini yapacaklarını söyledi.

Bakan Işıkhan, emekli sayısının son durumu hakkında da bilgi verdi. Bakan Işıkhan, EYT düzenlemesinden ortalama 2 milyon kişinin yararlandığını, bunlardan 950 bin kişinin ise yeniden işe girdiğini ve EYT sürecinin devam ettiğini belirtti. Bakan Işıkhan, emeklilerin refahını artırmak için çalıştıklarını ve emeklilere pek çok hizmette ayrıcalık tanıyacaklarını da vurguladı.

EV KADINLARINA PRİM DESTEĞİ VERİLECEK

Bakan Işıkhan, ev kadınlarına emeklilikte 3’te 1 oranında prim desteği verilmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olduğunu hatırlattı. Bu vaatlerini de yerine getireceklerini ifade eden Bakan Işıkhan, Orta vadeli program ile 12. Kalkınma Planında bunun öngörüldüğünü, bütçe ve enflasyon elverdiği ölçüde bunu yapacaklarını dile getirdi.

Bakan Işıkhan, Bağkur primlerinin 7200 gün sayısına ulaştıktan sonra düşürülmesinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözü olduğunu söyledi. Bakan Işıkhan, “Bu sözümüzü de tutacağız. Orta vadeli dönemde bunu gündeme alacağız. Çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

KAYNAK: UŞAK HABER