Emekliler seçim öncesi seyyanen zammı kapacak mı? İşte tahmini zam miktarı ve tarihi…

Emekliler seçim öncesi seyyanen zammı kapacak mı? İşte tahmini zam miktarı ve tarihi…
GİRİŞ

Yerel seçimler öncesi emeklilere ek ödeme yapılacağı iddia edildi. SGK Uzmanı Ali Tezel, bu konuda önemli açıklamalar yaptı.

TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından emekli maaşlarına yüzde 42,5 oranında zam yapılmıştı. Ama bu artış emekliler tarafından tepkiyle karşılandı. Bunun üzerine emekli maaşlarına iki defa ek artış sağlandı ve oran yüzde 49,5'e yükseltildi.

Yerel seçimler öncesinde ek zam tartışmaları sürerken SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilere seyyanen zam ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Tezel, emeklilere ek ödeme yapılması ihtimaline dikkat çekti ve verdiği rakamlar herkesi şaşırttı. Ünlü ekonomistin açıklamaları şu şekilde:

EMEKLİLERE NE ZAMAN SEYYANEN ZAM YAPILACAK?

Ali Tezel, canlı yayında seyyanen zamla ilgili konuştu. Tezel, en düşük emekli aylıklarının yanı sıra tüm emeklilere seyyanen 7 bin TL zam verilmesi gerektiğini dile getirdi. Tezel, bu zammın yerel seçimlerden önce hayata geçirilebileceğini belirtti. Tezel, seyyanen zammın emeklilerin alım gücünü artıracağını ve ekonomiye canlılık katacağını ifade etti.

SEYYANEN ZAM NEDİR, KİMLER YARARLANACAK?

Seyyanen zam, yüzdelik zamdan farklı olarak herkesin maaşına eşit miktarda zam yapılması anlamına gelir. Yani seyyanen zam oranı 500 lira ise, herkesin maaşında 500 liralık bir artış olur.

Memur maaşlarına da seyyanen zam yapılması için çeşitli formüller üzerinde çalışılıyor. Bu formüllerin temelinde, maaş artışının bir bölümünün yüzdelik, bir bölümünün de seyyanen zam şeklinde olması yatıyor.

Seyyanen zam, memur maaşları arasındaki farkı azaltacak. En düşük memur aylığı ile en yüksek memur aylığı arasındaki uçurum daralacak. Seyyanen zam, memur emeklilerine de yansıyacak. Böylece memur emeklileri de seyyanen zammın faydasını görecek.

KAYNAK: UŞAK HABER