Emekliye bayram hediyesi! İkramiyelere yüzde 150 zam mı geliyor?

Emekliye bayram hediyesi! İkramiyelere yüzde 150 zam mı geliyor?
GİRİŞ

Kısa bir süre önce yüzde 49,25 zam alan emekliler, şimdi de ikramiyelerle ilgili haberleri merakla bekliyor. Halen 2.000 lira olan bayram ikramiyelerinin artırılması gündemde.

Emekliler, yılbaşında aldıkları yüzde 49,25’lik zamdan sonra şimdi de bayram ikramiyelerinin artmasını umuyor. Şu anda 2 bin lira olan ikramiyelerin yükseltilmesi için iki seçenek masada.

Bu seçeneklerden birinde yüzde 150 zam olması ihtimali var. İşte emekli ikramiyeleri için masadaki formüller ve rakamlar.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Yeni yıla giren milyonlarca emekli, enflasyona göre belirlenen yüzde 37,6’lık zammın üzerine yüzde 11,65’lik ek zam aldı. Böylece emekli maaşları yüzde 49,25 oranında arttı ve memur maaşlarıyla eşitlendi.

İstedikleri zammı alan emeklilerin bir diğer beklentisi ise bayram ikramiyelerinin artırılması. Şu anda her bayramda 2 bin lira ikramiye alan emekliler, bu rakamın yetersiz kaldığını düşünüyor. Cumhuriyet’in 100. yılında bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye verilmesi, emeklilerin beklentilerini artırdı. Kulislerde, bayram ikramiyelerinin artırılması için iki formül konuşuluyor.

2 FORMÜL ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

İlk formüle göre, bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapılacak. Bu durumda emekliler, her bayramda 2 bin lira yerine 3 bin lira ikramiye alacak. Bu formül, emeklilerin alım gücünü artırmayı amaçlıyor.

İkinci formüle göre ise, bayram ikramiyelerine yüzde 150 zam yapılacak. Bu durumda emekliler, her bayramda 2 bin lira yerine 5 bin lira ikramiye alacak. Bu formül, emeklileri Cumhuriyet’in 100. yılında verilen ikramiyeye eşitlemeyi hedefliyor.

Bayram ikramiyelerinin artırılması konusunda henüz net bir karar verilmedi. Ancak önümüzdeki günlerde bu konuda bir açıklama yapılması bekleniyor. Emekliler, bayram ikramiyelerinin artırılmasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

KAYNAK: UŞAK HABER