Emeklilerin şubat sevinci: 1.168 TL zam farkı! Resmi Gazete’de yayınlandı…

Emeklilerin şubat sevinci: 1.168 TL zam farkı! Resmi Gazete’de yayınlandı…
GİRİŞ

Emeklilerin uzun süredir beklediği maaş zammı resmileşti. Bu arada ek ödemelerin ne kadar olduğu ve ödeme tarihlerini de belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına yüzde 49.5 ek zam yapılacağını duyurmuştu. Bu zam, Resmi Gazete’de gecikmeli olarak yayınlandığı için, yüzde 42’lik zam farkı Şubat ayında emeklilerin hesaplarına yansıyacak.

Bu fark, ortalama 1.168 TL’lik bir artış anlamına geliyor. Emeklilerin merakla beklediği ek ödeme tarihi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Şimdi emeklilerin Şubat ayında alacağı zam ve ek ödeme miktarlarına bakalım…

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE KADAR ALACAK?

Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 37.57, memur emeklilerine ise yüzde 49.25 zam yapılmıştı. Ancak bu oranlar arasındaki fark, emeklilerin tepkisine neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tepkiyi dikkate alarak, emekli maaşlarına ek zam kararı aldı.

Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı da yüzde 49.25’e yükseltildi. Bu oran, enflasyon farkı da dahil edildiğinde yüzde 49.5’e ulaştı. Bu zam, Resmi Gazete’de biraz gecikmeli olarak yayınlandığı için, aradaki fark Şubat ayında ödenecek. Bu fark, ortalama 1.168 TL’lik bir artış demek. Böylece, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Şubat ayında hem zam farkını hem de ek ödemeyi alacak.

EMEKLİLERİN EK ÖDEMELERİ ŞUBATTA

Emeklilerin her ay aldıkları ek ödeme miktarı da zamla birlikte arttı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu kapsamda şubat ayında yüklü miktarda ödeme alacaklar. Ayrıca en düşük emekli maaşı da 10 bin TL’ye çıkmıştı.

Emeklilerin ek ödeme tarihi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Bakan Işıkhan, emeklilerin ek ödemelerinin önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılacağını duyurdu.

KAYNAK: UŞAK HABER